2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İş garantili kurs umut oldu

Samsun'da işsiz gençler, İŞKUR ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından organize edilen "İş Garantili Satış ve Pazarlama Kursu"na katılmak için ter döktü.


İŞKUR bünyesindeki meslek edindirme kursları işsiz gençlerin umut kapısı oldu. TSO 33. Meslek Komitesi'nin organizasyonunda, İŞKUR'un desteğiyle satış ve pazarlama konusunda iş garantili kurs açıldı. Kursun başvuru ve elemeleri Samsun İŞKUR'da gerçekleştirildi. 18-30 yaş arası en az lise mezunu gençlerin katıldığı kurs elemelerine kimisi çocuklarıyla kimisi anne ve babasıyla gelerek iş umudu için bekledi ve mülakata girdi.


TSO'dan, alanında hizmet veren firma sahibi ve uzmanların değerlendirme yaptığı elemelerde, 20 kişinin kursa katılması sağlanacak. 50 kişi meslek sahibi olmak için form doldururken, işsiz gençler, iş garantili kurs umudunu yaşadı. TSO 33. Meslek Komitesi Üyesi Yusuf Ziya Büyüklü, 1-21 Temmuz tarihleri arasında kurslarını gerçekleştireceklerini ilk etapta başarılı 10 kişinin işe başlayacağını, performansa göre sayının artırılabileceğini kaydetti.

İşsiz vatandaşlara yeni iş imkanları sağlandığını ifade eden Öztürk, işyerlerindeki personel ihtiyacını eğiterek adaletli bir şekilde istihdam sağlanacağını kaydetti. OMÜ'den öğretim üyelerinin vereceği eğitimlerde GSM, elektronik güvenlik, telekomünikasyon gibi konularda bilgi verilecek.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 15:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?