5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

İş güvenliği semineri

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, teknolojinin çevreyi, çalışanların sağlık ve güvenliğini tehdit eder hale geldiğini söyledi.

MMO Konferans Salonu'nda endüstriyel tesislerde çalışmakta olan oda üyelerine ve personeline yönelik düzenlenen 'İş Sağlığı ve Güvenliği' konulu seminerde konuşan Kadir Gürkan, günümüzde çalışma hayatında tartışılmaz öneme sahip olan iş güvenliğinin en önemli unsurlardan biri olduğunu kaydetti.

Bilimin teknolojiyi, teknolojinin sanayileşmeyi ve artı değerlerde yüksek ürünle beraber toplumların refah düzeyini yükselttiğini dile getiren Gürkan, "Ama teknoloji, çevreyi, çalışanların sağlık ve güvenliğini tehdit eder konuma gelmiştir. Avrupa Birliği sürecine bağlı olarak 4857 sayılı İş Yasası'yla birlikte ülkemizde İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı değiştirilmiştir. Yasayla 40'a yakın yönetmelik ve tebliğ yayınlanmıştır. Bunların bir kısmı yürürlüğe girdi. Ancak, diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da altyapının henüz oluşmamasından dolayı belirsizlikler sürmektedir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun iş güvenliği ve sağlığı konusunda çalışma yaptığını kaydeden Gürkan, "İş kazaları ve meslek hastalıklarının önüne geçilebilmesi için önce insan, önce sağlık, önce iş güvenliği anlayışının yerleşmesi gerekli. Eğitimde orta öğretimdeki müfredata iş güvenliği ve sağlığı dersi konulması, ülkemizde iş kazalarının önlenmesinde en akılcı çözüm olacaktır. Eğitim olmadan iş kazaları aşağılara çekilemez" diye konuştu.

Seminerde MMO İş Güvenliği Yetkili Mühendisi Makine Mühendisi İbrahim Zaralıoğlu'da, "İş Güvenliği" konusunda teorik bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 10:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?