6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İş kazaları 19 can aldı

Orta Karadeniz Bölgesi'nde 2008 yılı içerisinde bin 134 kişinin iş kazası geçirdiği ve bunlardan 19'unun yaşamını kaybettiği bildirildi.

Bakanlıklarının, bölge müdürlüklerinin görevleri içerisinde faaliyet gösteren sanayi ve ticaretten sayılan iş yerlerinde meydana gelen iş kazalarının önlenmesinde işverenler ve iş yerlerinde iş sağlığı ile güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemin alınması olduğunun altını çizen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Samsun Bölge Müdürü Hasan Ayan, işverenlerin araç ve gereçlerini noksansız bulundurması gerektiğini işçilerde iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlü olduklarını söyledi.

İş yerlerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmayacağını denetlemelerinin iş müfettişlerince yapıldığını dile getiren Ayan, "İşçilerin karşı karşıya bulundukları mesleki ilişkiler, alınması gereken tedbirler, yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirme doğrultusunda gerekli eğitimler ise yine bakanlığımızın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığı tarafından veriliyor. İşverenler, işyerlerinde meydana gelen iş kazası ve tespit edilecek meslek hastalığını en geç iki iş günü içinde ilgili bölge müdürlüğümüze bildirmesi gerekir. Bu yükümlülüğü süresince yerine getirmemesi durumunda cezai işleme kalınmaması için işverenlerin bu konuda duyarlı olması gerekmektedir. Aksi takdirde herhangi bir işçinin kaza geçirmesinin ardından 2 gün içinde işverenlerin bölge müdürlümüze başvurmamaları halinde bin YTL cezai işlem uygulanacaktır" dedi.

Samsun, Ordu, Çorum, Sinop, Amasya olmak üzere Orta Karadeniz Bölgesi'nde 2008 yılında toplam bin 134 iş kazasının meydana geldiğini kaydeden Hasan Ayan, bu kişilerden ise 19 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

2008 yılında iş kazası sonucu bin 115 kişinin yaralandığını açıklayan Ayan, "2007 yılında ise bin 95 iş kazası geldi. Bu kişilerden 26'sı yaşamını kaybetti. Bin 69 kişi ise yaralandı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 17:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?