2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İş kazalarına bin 50 kurban

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Türkiye'de her yıl ortalama 80 bin civarında iş kazasının meydana geldiğini ve bu kazalarda ortalama bin 50 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.


MMO Samsun Şubesi, üyelerine yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği Mühendis Yetkilendirme Kursu" düzenledi. 15 kursiyerin katıldığı kursun sunumu MMO İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) Eğitmeni Bedri Tekin ve İbrahim Zaralıoğlu tarafından yapıldı.


Kursla ilgili olarak bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, iş sağlığı ve güvenliği konusunda herkese görev düştüğünü, yapılan tüm çalışmalara, alınan önlemlere rağmen dünyada ve Türkiye'de iş kazaları ve meslek hastalıklarının can almaya, sakat bırakmaya devam ettiğini, çalışan işçi sayısına göre ölüm oranının ülkelerin gelişmişlik derecesi ile ters orantılı biçimde oluştuğunu belirtti.

Türkiye'de ise paralel bir durum görüldüğünü dile getiren Gürkan, "Her yıl ortalama 80 bin civarında iş kazası ve bu kazalarda ortama bin 50 insanımız yaşamını yitiriyor. Bununla birlikte 2 milyon iş günü kaybı meydana geliyor. 2007 yılı SGK verilerine göre Samsun genelinde 682 iş kazası meydana geldi. Bu kazalar sonucunda 24 kişinin sürekli iş göremez hale gelerek 14 vatandaşımızın hayatını kaybetmiştir. İş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim öncelik taşıyor" dedi.


Türkiye'de çok sayıda iş kazası meydana geldiğine dikkat çeken MMO İş Sağlığı ve Güvenliği MİEM Eğitmeni Bedri Tekin, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasında devlet, işveren, sendikalar, meslek örgütleri ve işçilere önemli görevler düştüğünü ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 19:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?