6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İş kurma ve danışmanlık programı

Samsun'da, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen 'İkinci Özelleştirme Sosyal Destek Projesi' kapsamındaki, 'Küçük Ölçekli İş Kurma Danışmanlık Desteği Programı' tanıtıldı


Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, KOSGEP Samsun İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü Program Eğitim Danışmanlık tarafından, Türkiye genelinde uygulanan ve Samsun'da da yürütülecek olan işsizlilere yönelik Küçük Ölçekli İş Kurma Danışmanlık Desteği (KÖİDD) anlatıldı.


Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Özelleştirme Sosyal Destek Projesi Uygulama Koordinatörü Rahmi Aksu, 1985 yılından bu yana özelleştirmelerin devam ettiğini, dünya ölçeğinde en yüksek Kamu İktisadi Teşekkülü'nün Türkiye de olduğunu ve özelleştirmelerle büyük oranda azaltıldığını vurguladı. Özelleştirme Sosyal Destek Projesi ile 37 bin işsize ulaşıldığını, 19 bin kişinin kadrolu işlere başladığını belirten Aksu, 12 ayrı alanda çalışma yapıldığını ve birçok işsize iş kurma imkanını sağlandığını kaydetti.


TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, istihdamın artırılması adına önemli bir çalışmanın yürütüldüğünü ve sürekli sorulan yastık altında bulunan paraların piyasaya kazandırılmasının bu tür projelerle olabileceğine dikkat çekti.
KOSGEB Girişimciliği Geliştirme Merkez Müdürü Hasan Güner ise 2002-2007 tarihleri arasında 35 eğitim programı düzenlediklerini, 3 bin 500 kişiye ulaşıldığını, 994 kişinin iş kurmasına yardım edildiğini, bin 300 kişinin istihdama kazandırıldığını ifade etti.


Progem Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Adnan Hacıbebekoğlu de eğitim programı hakkında bilgi verdi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 19:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?