2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İşadamları vergi düzenlemesi istiyor

İŞADAMLARI VERGİ DÜZENLEMESİ İSTİYOR

Samsun’da, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Anadolu Aslanları Derneği (ASKON), üyeleri bir araya gelerek ekonomik değerlendirmelerde bulundu.

Körfez Restoran düzenlene toplantıya MÜSİAD Samsun Şubesi üyeleri, ASKON Samsun Şubesi üyeleri katıldı. MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Mehmet Köse, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olma ve AB standartlarının üstünde kişi başı milli gelir hedefi olan Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirmesi için atılması gereken çok adım olduğunu söyledi.

Vergi düzenlenmelerinin yapılması gerekenlerin başında geldiğini belirten Köse, “Türk işadamları olarak, ülkemizin 2023 hedeflerine katkı sağlayacak olan özel sektörün temsilcileri olarak, bu oyunda başarılı olmak, başarıya da katkı sağlamak istiyoruz. Ama biliyoruz ki, her ülke, bu rekabet alanında, elindeki imkanlar ölçüsünde kendine pozisyon oluşturmaya, iş adamlarını avantajlı duruma getirmeye çalışıyor. Hükümetten bu zorlu süreçte işadamlarını yalnız bırakmamasını ve yardımcı olması gerekli. Yardımcı olunacak konulardan ilki vergilerdir, vergi sistemidir. Hepimiz dünyadaki rekabet ortamında, özellikle iş adamlarının vergisel düzenlemeler konusunda ciddi sorunlar yaşıyor” dedi.

ASKON Samsun Şube Başkanı Adnan Öz ise bütün iyimser düşüncelere rağmen gerçek anlamda zor geçen bir dönemden geçildiğini belirterek, küçük esnafın makro ekonomiyi düzeltmek için gözden çıkarıldığına vurgu yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 17:14:01
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 17:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?