2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İşbirliğine imza attılar

SAMSUN İLE BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Samsun Valiliği, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Bahçeşehir Üniversitesi arasında Samsun ve yöresindeki işletmelerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine, verimlilik ve rekabet güçlerinin artırılmasına ve dış pazarlara açılmasına katkıda bulunmaları amacıyla “İşbirliği Protokolü' imzalandı.

Protokol töreni, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. İşbirliği protokolüne Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel imza attılar.

Törende konuşan Salih Zeki Murzioğlu, imzalanan protokolün Samsun sanayisine ve kent gelişimine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirterek, “Samsun'da kuruluşu eski ve büyük olan Ondokuz Mayıs Üniversitemizle aynı şekilde işbirliği içindeyiz. Bundan sonra Türkiye'nin genç ve bir o kadar da prestijli olan Bahçeşehir Üniversitesi ile işbirliği içinde olacağız. Bu işbirliğinin kentimize ve kent sanayimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise üniversite ile ilk kez bir şehirle böyle bir protokol imzaladıklarını ifade ederek, “İşbirliği protokolünün herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bu işbirliği protokolünün doğuracağı etkilerle Türkiye'de ses getireceğine inanıyorum. Onun için bu protokolün üniversitemiz adına çok önemli olduğu kanaatindeyim. Bunun diğer illerin ve üniversitelerin de bu tür projelere katılmalarını öneriyorum. Artık bu asırda üniversitelerin rolleri değişmiştir. Üniversiteler artık eski yöntem ve anlayışı ile faaliyetlerini devam ettirmemelidir. Artık üniversiteler kampüslerinden çıkıp sahanın içinde olmalıdır” diye konuştu.

Törene katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yaptığı konuşmada, Samsun'a ve Samsun sanayisine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirttiği işbirliği projesine belediye olarak her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Son olarak söz alan Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, işbirliği protokolünün Samsun ve ülke için çok anlamlı önemli olduğuna vurgu yaparak, “Bu buluşmanın tanığı ve tarafı olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Mazisi 100 yılı aşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın köklü geçmişiyle, geleceğe hem üyeleri hem de Oda kimliğiyle daha sağlıklı, daha gelişmiş ve hedeflerine daha da erişmiş idealiyle, çok güçlü ve çok başarılı Bahçeşehir Üniversitesi ile buluşması ülkemiz ve ilimiz adına çok anlam taşımaktadır. Üniversitelerin bilimi üretmekle kalmayıp, bilimi insanlığın hem ihtiyacına hem de gelişmesine sunması, bilgi üretiminin üreten kesime taşıması ve böylesi bir işbirliğinin oluşturulması hedefi olmalıdır diye düşünüyorum. Rekabetin çok yoğun ve açık olduğu çağımızda, rekabeti değerlendirmemiz zorunluluğumuzdur. Rekabetliliklerin değer taşıdığı dönemde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın üyesi ve kalkınmanın itici gücü KOBİ ölçeğinde işletmelerimizin rekabet gücünü geliştirmeyi ve bunu daha iyiye taşımayı amaçlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

SAMSUN İLE BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
SAMSUN İLE BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 18:58:02
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 09:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?