2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İşçi üzerinde 'Rus ruleti'

Samsun'da, yan yana dizdiği personeline 'Rus ruleti' yaparak birinin ağır yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan genç patron, toplam 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu olarak yargılanan kulüp sahibi Mustafa O. (23), hakkındaki suçlamaları kabul etmedi ve tahliyesini istedi. Tabancasını temizlerken silahının kazara ateş aldığını ileri süren Mustafa O., "Ben kimseyi hedef alarak tetik düşürmedim. Tabancamı temizlerken silah kazara ateş aldı ve Yücel Ş. yaralandı" dedi.


Olayda ağır yaralanan ve ölümden dönen Yücel Ş. (22) ise daha önce verdiği ifadede patronunu suçlamıştı. İşe yeni girdiğini, temizlik yaparken patronları Mustafa O.'nun işçileri toplayarak sıraya dizdiğini iddia eden Yücel Ş., "Olayın olduğu kulüpte garson olarak işe başladım. Çalıştığım ilk gün temizlik yaparken patronumuz Mustafa O., benimle birlikte 6 işçiyi yan yana dizip, 'Bu işyerinde kimseye esrar sattırmayacaksınız. Satan olursa bana bildireceksiniz. Esrar da içirtmeyeceksiniz.

Esrar içen olursa ağzına tıkayacaksınız' diye söylenirken silahını çıkartıp arkadaşların kafasına dayayıp saniye farklarıyla peş peşe tetik düşürdü. Ben altıncı sıradaydım. Silahı benim kafama doğrulttuğunda 'Ne yapıyorsun' diyerek elimle aşağı ittiğimde silah ateş aldı. Bu sırada göğsümden vuruldum. Hastaneye götürürken bana ve diğer arkadaşlara, 'Kesinlikle benim vurduğumu söylemeyeceksiniz. Dışarıda ateş açıldı ve vuruldu' diyeceksin diye tehdit edip uyarıda bulundu. Şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum" demişti.


İşçilerden Ümit S. (29) ve Murat S. (24), olayda yaralanan Yücel Ş.'nin söylediklerini doğrulayarak patronlarının kendilerinin de kafasında tetik düşürdüğünü ifade edip, şikayetçi olmuşlardı. Ancak, Samet K. (23), Oğuzhan K.(23) ve Özgür G.(27) ise patronlarının kafalarına silah dayayıp tetik düşürmediğini, fakat silahın kazara patlaması sonucu Yücel Ş.'nin vurulduğunu ileri sürmüşlerdi.


Bugün görülen davanın son duruşmasında, daha önce şikayetçi olan olayda vurulan Yücel Ş. ile üzerlerine tetik düşürüldüğü ileri sürülen Ümit S. ve Murat S., şikayetlerinden vazgeçtiklerini söylediler. Mahkeme heyeti, toplanan deliller doğrultusunda Mustafa O.'yu, Yücel Ş.'yi öldürmeye teşebbüs suçundan 12 yıl 6 ay, diğer 5 işçiyi de silahla tehdit suçundan her biri için 2 yıl 6'şar ay ve ruhsatsız silah suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.


Kale Mahallesi Fuariçi'nde bulunan bir kulüpte 20 Aralık 2008 gecesi saat 01.00 sıralarında meydana gelen olayda, iddiaya göre, kulüp sahibi Mustafa O., çalışanlarını yan yana dizip belinden çıkarttığı tabancasını tek tek çalışanlarının üzerine doğrultup tetik düşürüp, 6 personelden son sırada bulunan işçilerden Yücel Ş.'yi göğsünden vurarak ağır yaralanmış, olaydan sonra Mustafa Ö. ise tutuklanmıştı. Mustafa O. hakkında 6 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan dava açılmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 15:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet öncan IP: 88.247.17.xxx Tarih : 2.07.2009 11:58:16

böylelrini cıkarmayacaksın bir daha dışarı... 23 yaşında patron olmuş rus ruletri yapıyor.