3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

İşçiden torbalı eylem!

İŞÇİLER TORBAYA GİRİP EYLEM YAPTI

Samsun'da çalışanlar, 'Torba Yasası'nı protesto etmek için torba içine girip eylem yaptı.

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası, Kamu-Sen ve KESK üyelerinin de destek verdiği eylemde; Torba Yasa Tasarısı'nda norm kadro ve ihtiyaç fazlası belediye işçilerinin durumunu düzenleyen maddenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiği hatırlatılarak, komisyonda yapılan düzenleme ile şu an tasarının ilk halinden daha kötü bir duruma geldiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet Caddesi Türk-İş 6. Bölge Temsilciliği önünde gerçekleştirilen eylemde, çalışanlar ve sendika başkanları siyah torba içerisine girerek Torba Yasa Tasarısı'nı protesto etti. Çeşitli sloganlar atan işçiler, torba içerisinden haklarının ihlal edilmemesini talep etti. Türk-İş'e de tepki gösteren çalışanlar, kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Girdiği torba içerisinde basın açıklaması yapan Belediye-İş Sendikası Başkanı İlyas Yiğit, özel idare ve belediyelerdeki norm kadro ihtiyaç fazlası işçilerin Karayolları Genel Müdürlüğü İl Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatlarına aktarılmak istendiğini söyledi. Sendikanın talebinin tamamen hukuki ve insanı gerekçelere dayandığını belirten Yiğit, Türk-İş'in süreçte ince hesaplar yaptığı 174 bin belediye çalışanın sürgüne gönderilmesinin önünün açıldığını ifade etti. Yasa

tasarısında çalışanların haklarının korunmasını talep ettiklerini belirten Yiğit, Torba Yasası'nı istemediklerini vurguladı.

İŞÇİLER TORBAYA GİRİP EYLEM YAPTI
İŞÇİLER TORBAYA GİRİP EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 13:53:02
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 18:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 188.56.32.xxx Tarih : 11.01.2011 23:48:51

iy günler;Sendika ağaları referandum da nasıl hareket etiler.Özgürlük yerine özgürlükleri kısıtlamak için oy verdiler.Şimdi ise ne oldu torba, çuval yasalarla sendikaların kapısına kilit vuruluyor.Yarın gelecek ve sendikalar ismi kütüphanelerde yerini alacaklardır. Sendikasız bir toplum her denileni yapar. Sendikasızlaşma ile özgürlük yok olur ve sefalet fakir fukaranın cebinden zenginleşenler çoğalır.Yani haram artar. Siz işçilerin sendikaları Yeşilırmak EDAŞ özelleşti oradaki işçiler firmaya devroldu acaba ne yaptı o sendika.Hemde konfedereasyon olarak TÜRK-İş e bağlı olup ses soluk yok.ÇORUH EDAŞ , Fırat EdaŞ devir oldu ne yaptı sendika .Koskoca HİÇ BİR İŞLEM YAPMADILAR. Oradaki işçiler neden istifa etmiyorlar. NEDEN LÜTFEN  DÜŞÜNÜN  ARTIK: ALLAH AKIL  VERMİŞ: Selamlar