4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

İşçiler iş bıraktı!

İŞÇİ EYLEMİNDE TÜRK-İŞ PROTESTO EDİLDİ

Samsun'da iş bırakma eyleminde KESK üyeleri ve TEKEL işçileri, Türk-İş'i protesto etti.

Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen ve KESK'in, yeni anayasa paketinde 16 maddelik çalışanlara yönelik kanun maddesine yer verilmemesi, çalışma yaşamındaki sorunlar ve TEKEL işçilerinin durumuna dikkat çekmek amacıyla 26 Mayıs'ta yapılmasını kararlaştırdığı grev Samsun'da coşkulu başladı.

KESK ve DİSK üyeleri, sloganlarla açtıkları pankartlarla İstiklal Caddesi'nden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Islık, alkış, düdükle ve pankartlarla 1 saatlik iş bırakma eylemine başlanırken, Türk-İş üyeleri de meydanda

hazır bulundu. Müzik eşliğinde coşkulu geçen eyleme daha sonra TEKEL çalışanları da katıldı. TEKEL işçileri adına yapılan konuşmanın ardından çalışanlar Türk-İş'i protesto ederek meydanı terk etti. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'yu istifaya çağıran ve TEKEL çalışanlarının yalnız bırakıldığını ifade eden çalışanlar, 1 günlük iş bırakma eyleminin 1 saatte düşürüldüğünü, kendilerini yalnız bırakan bir sendikayı istemediklerini belirttiler.

TEKEL İşçilerinin alanı terk etmesinin ardından Türk-İş 6. Bölge Temsilci İsmail Topçu, konuşma yapmak için kürsüye geldi. Bu sırada KESK üyeleri ve bazı sol gruplar Topçu'yu protesto ederek, slogan atıp konuşmasını engelledi. Protestoculara sitem eden Topçu kürsüden indi. Ortamın gerilmesi üzerine çalınan müzik eşliğinde halay çekilerek grev sonlandırıldı.

İŞÇİ EYLEMİNDE TÜRK-İŞ PROTESTO EDİLDİ
İŞÇİ EYLEMİNDE TÜRK-İŞ PROTESTO EDİLDİ
İŞÇİ EYLEMİNDE TÜRK-İŞ PROTESTO EDİLDİ
İŞÇİ EYLEMİNDE TÜRK-İŞ PROTESTO EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 13:28:03
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 14:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?