6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'İşe giriş bildirgesi' uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Müfettişi Turgay Sözen, işverenlerin, sigortalı işe giriş bildirgesini, kanunda belirtilen süre ve şekilde vermeyenler hakkında her bir sigortalı kişi için asgari ücret tutarında ceza kesileceğini söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanlığı'nca, 1 Ekim'de yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası(SSGSS) ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Davut Altan Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, SGK Başmüfettişi Ahmet Haşim Üçüncü, SGK Müfettişi Turgay Sözen ve çok sayıda TSO üyesi katıldı. Toplantıda, Turgay Sözen, katılanlara yeni yasayla ilgili bir sunum yaptı.

İşverenlerin, sigortalı işe giriş bildirgesini, kanunda belirtilen süre ve şekilde vermeyenler hakkında her bir sigortalı kişi için asgari ücret tutarında ceza verileceğini hatırlatan SGK Müfettişi Turgay Sözen, sigortalı işe giriş bildirgesinin verilmediğinin, kurumca veya mahkeme kararıyla ya da kamu kuruluşlarından alınan bilgilerden tespiti halinde her bir sigortalı için asgari ücretin 2 katı tutarında ceza kesilecektir. Ayrıca, iş yeri esas alınmak suretiyle bildirgenin verilmediğine ilişkin; tespit tarihinden itibaren 1 yıl içinde tekrar bildirge verilmediğinin anlaşılması halinde, bu defa her bir sigortalı için asgari ücretin 5 katı tutarında ceza kesilecektir" dedi.

Ekonomiyle ilgili çok değişik fikirlerin üretildiğini söyleyen TSO Başkanı Adnan Sakoğlu ise bununla birlikte yeni sağlık yasasını önemsediklerini, bu kapsamda üyelerini bilgilendirmek için toplantı düzenlediklerini ve faydalı geçtiğine inandığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 16:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?