6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İŞKUR destekli işçi eğitimi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye genelinde başlatılan uygulama kapsamında işsizleri eğiterek kalifiye eleman haline getirecek.


Türkiye genelinde uygulamaya konulan, iş adamları, üniversite, oda ve derneklerin katılımıyla ortak hareketle ihtiyaca göre kalifiye personel eğitimi için İŞKUR düğmeye bastı. Eğitimlere Samsun'da 4 milyon YTL ayrılırken, İŞKUR temsilcileri istihdam ihtiyacının belirlenmesi için anket çalışmasına başladı.
Proje kapsamında ziyaretleri sürdüren İŞKUR Müdür Vekili Hasan Kılıçaslan, Samsun Genç İşadamları Derneği (SAGİD) Başkanı Ahmet Tarık Karslı'yı ziyaret ederek uygulamayı anlattı ve destek istedi. Hasan Kılıçaslan, iş yerlerinin artık sertifikası olmayan kişileri işe almaması yönünde telkinde bulunarak, birçok kurs açtıklarını ama katılanların dahi sonra işe başlamak istemediğini söyledi. Vatandaşların işlerini beğenmediğini, bu yeni uygulamayla iş adamlarından gelecek talep doğrultusunda personel eğiteceklerini, anlaşma yapacaklarını, kursa katılana asgari ücret ödeyip, SSK'lı yaptıktan sonra işe yerleştireceklerini ifade eden Kılıçaslan, 4 milyon YTL bütçe ayrıldığını kaydetti.
Samsun'da işsizliğin olmadığını, birçok kişinin keyfi iş beğenmediğini, firmaların kalifiye personel aradığını belirten Kılıçaslan, "500 büyük işletmeye yazı yazdık. Anket formunu gönderiyoruz. İlk önce istihdam durumunu ve açığını öğreneceğiz. Sonra kurslar düzenleyip ihtiyaca göre personel yetiştirip işe yerleştireceğiz" dedi.
İlk önce personelin işini sevmesi ve severek yapması gerektiğini belirten SAGİD Başkanı Ahmet Tarık Karslı ise kalifiye personel sıkıntısı yaşadıklarını, devletin yaptığı sosyal yardımlardan dolayı vatandaşın da artık iş beğenmediğini ileri sürdü. Bir çalışanın asgari ücret aldığı hesaplandığında, devletin kömür, çocuk, yeşil kart, fakirlik parası gibi ödemelerinin aylık 400 YTL'yi bulduğunu dile getiren Karslı, vatandaşın tembelliğe alıştığına dikkat çekti.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?