4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

İspirli meclise veda etti

İSPİRLİ MECLİSE VEDA ETTİ

Görevden alınan İl Tarım Müdürü Kadir İspirli, Samsun İl Genel Meclis toplantısında veda etti.

İl Genel Meclisi kasım ayı 5. bileşimini Meclis Birinci Başkan Vekili Ahmet Akbaş başkanlığında gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi adına Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na (OKA) sunulan OKA Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında "Samsun Ekonomisine Yön Veren Sektörlerin Rekabet Analizi Projesi" hakkında ilgili işlemleri yapmak ve belgeleri imzalamak için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne yetki verilmesini içeren madde ile diğer gündem maddeleri kabul edildi.

Gündem dışı görüşmelerde konuşan İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, yerel yönetim çalışmaları kapsamında köy hizmetleri bünyesinde İl Özel İdare bünyesine geçen şuan 800'ü bulun işçilerin norm kadro sorunlarının giderilmesiyle ilgili yönetmelik hakkında bilgi verdi.

Norm kadrodan 95 kişinin istifade ettiğini, daha sonra sayının 200'e yükseltildiğini belirten Kayaoğlu, "Çalışan arkadaşlarımızın unvan, sorumluluk ve çalışma alanlarıyla ilgili sıkıntılar yaşanıyordu. Genel sekreterlik izniyle görevlendirmeler yapılıyordu. Yeni bir yönetmelikle norm kadro atamaları yapılarak sorunlar ortadan kaldırıldı. Türkiye'de örnek bir uygulama olacak" dedi.

Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası 2 Nolu Samsun Şube Başkanı İbrahim Uzun, uygulamanın önemine değinerek, Samsun İl Genel Meclisi'nin örnek çalışmalar yaptığını ifade etti.

Samsun'da 8 yıldır bulunan ve 1.5 yıldır da il müdürlüğü görevini yürütürken görevinden alınan Kadir İspirli, veda konuşması yaptı. İspirli, "Tarım ve Köy işleri Bakanlılığı'nın 21 kriterde yaptığı değerlendirmede Samsun beşinci il olarak öne çıkıyor. Özel İdare kaynaklarından 8 yılda 7 milyon TL kaynak aktarıldı. Bu ücretlerle 5 bin dekar alan meyvecilik yapıldı ve 2 bin çiftçiye meyve bahçesi tahsis edildi. 650 kilogram olan verimi dekarda 850 kilograma çıktı" dedi.

İSPİRLİ MECLİSE VEDA ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 16:55:05
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 17:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?