2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İsrail Bafra'da da protesto edildi

İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılar sonrası Bafra'da ilk sokak eylemi Eğitim-Sen öncülüğünde KESK'e bağlı diğer sendikaların katılımı ile gerçekleşti.


DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TÜRMOB, TÜDEF, Türkiye Barolar Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği ve Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu öncülüğünde tüm Türkiye'de başlatılan Filistin'de 'Katliam Duruncaya Kadar Ses Ver' eylemi, Eğitim-Sen öncülüğünde KESK'e bağlı diğer sendikaların da katılımı ile Bafra'da da yapılmaya başlandı. Eğitim-Sen Bafra Temsilcilerinden Turgut Demir eylem öncesi yaptığı konuşmada, "Filistin'de kan durmuyor, gözyaşı dinmiyor. İsrail devleti Ortadoğu halklarının barış içinde bir arada yaşamasına yönelik umudu tüketmek için çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden bütün Filistin halkına yönelik bir imha operasyonu yürütüyor" dedi.


İsrail'in insanlık suçu işlediğini söyleyen Demir, "İsrail'in faşist, soykırımcı politikası dünyayı yönetenler tarafından ya görmezden geliniyor ya da göstermelik kınamalarla geçiştiriliyor" diye konuştu.


Demir, insanlık suçuna ortak olmak istemeyen herkesi katliam duruncaya kadar her gün saat 18.00'de tüm Türkiye'de olduğu gibi Bafra'da, Eğitim-Sen Temsilciliği önünde 3 dakika süreyle Filistin için ses vermeye çağırdı. Katılımcılar "Katil İsrail Filistin'den defol", "Zafer direnen Filistin'in olacak" ve "Filistin Halkına özgürlük" şeklinde slogan attıktan sonra dağıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 13:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?