6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İsrail bayrağı yakıldı

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi üyeleri, cuma namazı çıkışı Site Camisi önünde İsrail'in Filistin'e yaptığı zulmü protesto ederek, İsrail bayrağını yaktılar.


İsrail'in Filistin'e yaptığı zulmü protesto etmek için cuma namazı çıkışı Site Camisi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla İsrail'e tepki gösterdiler.

Bazı vatandaşların da destek verdiği protesto gösterisinde konuşan Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Kocakoç, İsrail'in bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştirdiğini iddia etti.

İsrail'in füze saldırılarıyla gerçekleştirdiği katliamların yarı sıra uygulanan abluka
nedeniyle binlerce Filistinlinin açlık, susuzluk ve ilaçsızlık nedeniyle toplu ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Karakoç, "Sadece bir hafta içinde 45 Filistinli şehit düşmüştür. 75 kişi İsrail'in uyguladığı ambargo nedeniyle ilaç bulunamadığı için hastanelerde hayatını kaybetmiştir. Siyonistler dünya nizamını insan hakları karakterine uygun bir şekilde ihlal ediyorlar. Filistin halkının 59 yıldır çektiklerinin hesabı sorulacak. Dünya kamuoyu olaylar karşısında üç maymunu oynarken, İslam dünyasının parçalanmışlığı ise İsrail'e cesaret verip, katliamlarını pervasızca uygulamalarına neden olmaktadır" dedi.


İsrail ve ABD aleyhine atılan sloganların ve yapılan duaların ardından İsrail bayrağını yakan göstericiler, olaysız bir şekilde dağıldılar. Eyleme katılan vatandaşlara aşure tatlısı dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 15:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?