2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İsrail protesto edildi

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde cuma namazı sonrası yapılan eylemde, İsrail'in Filistin saldırılarına tepki gösterildi.


Cuma namazı çıkışında Atatürk İş Merkezi önünde toplanan ve ellerinde taşıdıkları dövizlerde "Siyonizme Ölüm, Filistine Hürriyet", "İsrail Vuruyor, İslam Alemi Uyuyor" yazan Türk Eğitim-Sen üyelerinden oluşan gruba vatandaşlar da destek verdi.


Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Budak, yaptığı basın açıklamasında, yaklaşık 15 gündür dünyanın gözü önünde, masum Filistinlileri çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden katleden katil İsrail'i nefretle kınadıklarını söyledi. Budak, "Kendini 'hak ve demokrasi savunucusu' olarak tanıtan devletler bakın saldırıyı seyrediyor, hatta bu katliamı destekler açıklamalarda bulunuyor. Bazıları da sahte arabuluculuk girişimleriyle göz boyamaktadırlar. Bizler ise tepkilerimizi ve taraf olduğumuzu göstermeliyiz.
Aylar öncesinden planlanan bu hain saldırının devamının geleceğini de açık açık söyleyen İsrail, artık sabırları taşırmıştır. 'Dinler arası diyalog' fikrini ortaya atan ve savunanlara da seslenmek istiyorum. İşte onların dinler arası diyalogdan anladıkları sadece ve sadece çıkarlarıdır. Yıllardır ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar ortadır. Gelecekte ülkemize ve Türk milletine bunu mu yaşatmak istiyorsunuz? Türkiye Kamu-Sen camiası olarak, yüzlerce masum insanın canına kıyan katil İsrail'i ve yerli
işbirlikçilerini kınıyor; tüm dünya devletlerini, özellikle Birleşmiş Milletleri bir an önce İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Türkiye ve İslam ülkeleri bu kınamanın yanında harekete geçmelidir. İsrail ile olan ticari, askeri, sivil her türlü ilişkiler askıya alınmalıdır. İsrail Büyükelçimiz geri çekilmeli ve İsrail ile yapılan bütün anlaşmalar iptal edilmelidir. Bu vahşet bir an önce son bulmalıdır" diye konuştu.
İsrail'in Müslüman kanına alıştığına dikkat çeken Budak, konuşmasına şöyle devam etti: "Krizi tuttukça Filistin'e saldırıp Müslüman kanı içmeye çalıştığını biliyoruz. Bizler bundan sonra onlara her gün bir ünite kan göndereceğiz. Yeter ki çoluk çocuğa ve Filistin'deki Müslümanlara saldırmasın. Bugün dünyada savaş yöntemleri değişmiştir. Bunun bilincinde olmak zorundayız. İsrail mallarını alıp evinize götürmeyiniz. Onlara verdiğiniz para size ve sevdiklerinize bomba olarak geri dönmektedir."


Konuşmanın ardından İsrail aleyhine sloganlar atıldı. İsrail'in kınandığı eylem, protesto alkışlarıyla son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 16:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?