2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İsrail protesto edildi

Samsun'un Kavak ilçesinde, İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği bombalı saldırılara tepki amacıyla miting düzenlendi.


Memur-Sen İl Temsilciliği'nin öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteğiyle "İsrail'i Protesto, Filistin'e Destek" mitingi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda ilk olarak Filistin'de ölen kişiler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 200 kişi katıldığı mitingde pankart açıp, alkışlarla tempo tutan eylemciler, saldırıların bir an önce durdurulmasını istedi. Mitingde konuşan Kavak Belediye Başkanı Bahri Kesici, İsrail'in Müslümanlara yaptığı bu türlü hain saldırıların uzun yıllara
dayandığını söyledi.


Ardından konuşan Diyanet-Sen Kavak İlçe Temsilcisi Muhittin Düzenli, "İsrail çocukları, kadınları, yaşlıları, sivilleri hunharca öldürmektedir. Dünya bu saldırılara susuyor. İslam'ı ve Müslümanları kitlesel suçlu ve terör gibi göstermeye çalışan bazı Avrupa ülkelerinin alacakları dersler vardır" dedi. Mitingde, ilköğretim 6. sınıf öğrencisi Sümeyye Düzenli'nin okuduğu Filistin ile ilgili makale herkesi duygulandırdı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?