2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İsrail'e büyük öfke

Samsun 78'liler Derneği ve Türkiye Barış Meclisi Samsun Barış Girişimi üyeleri, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'i kınadı.

Süleymaniye Geçidi'nde yapılan eylemde, Samsun 78'liler Derneği ve Türkiye Barış Meclisi Samsun Barış Girişimi adına açıklama yapan Recep Kaygusuz, 5 yıl içinde Irak'ı kan gölüne ve bir milyon insanın ölümüne yol açan dünyanın en büyük haydudu George Bush ve işbirlikçisi İsrail Devleti'nin Ortadoğu'da kirli ve emperyalist yeni bir oyun sergilediğini ve yeni seçilen ABD Başkanı'nın bu oyunu yazlığından seyrettiğini söyledi.

Kaygusuz, herkesin Filistin çocukları ve direnişçilerin kulakları sağır eden
sesine ses verdiğinde Ortadoğu'nun kanayan yarasının dindirilebileceğini, Türkiye'nin bu oyunun aktörü olmasını engellemeleri gerektiğini belirterek, "Saldırgan İsrail'e karşı sözde değil özde caydırıcı yaptırım uygulaması için harekete geçilmesi gerekli. İsrail'in haydutluğuna karşı mazlum Filistin halkının acısını paylaşmak, onlarla dayanışmayı yükseltmek ve bu saldırıyı durdurmak için dünya halkları ile birlikte sesimizi yükseltmeye ve ayağa kalkmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 20:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?