4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

İsrail'e tepkiler devam ediyor

İSRAİL'E TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Samsun'un Terme ilçesinde yapılan yürüyüş ve mitingle, İsrail'in yardım konvoyuna yaptığı saldırı ve 9 Türk'ün öldürülmesi protesto edildi.

Terme Gençlik Platformu'nca organize edilen "Filistin'e Destek Yürüyüş ve Mitingi", Merkez Yeni Camii önünden başladı. Belediye önünde son bulan yürüyüşe çok sayıda vatandaş ve platform üyesi katıldı. Yürüyüşte İsrail, ABD ve terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan grup, ellerinde "Tarih yazan değil, yapan milletiz", "Filistin halkı yalnız değil, hepimiz Filistinliyiz" yazılı dövizler taşıdı. Meydanda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Terme Gençlik Platformu Başkanı

Yavuz Kambur bir konuşma yaptı. Kambur, "Biz böyle birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe bize kimse kafa tutamaz. Çünkü bugün gördük ki her kesimden insanlar burada" dedi.

Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk ise yaptığı konuşmada, "Biz dini, dili, ırkı ne olursa olsun eğer ona bir zarar gelirse onun yanındayız. Ancak Arap ülkeleri, yani Türkiye haricinde ki Müslümanlar sahip çıkmıyorlar. Bir anlamda Filistin'deki insanlar Arapların amca çocuklarına sahip çıkmıyorlar" diye konuştu.

Daha sonra şehitler için okunan duaların ardından miting sona erdi.

İSRAİL'E TEPKİLER DEVAM EDİYOR
İSRAİL'E TEPKİLER DEVAM EDİYOR
İSRAİL'E TEPKİLER DEVAM EDİYOR
İSRAİL'E TEPKİLER DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 15:52:02
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 16:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?