2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İşsizler eczacı kalfası olacak

Samsun'da işsiz gençlerin eczacı kalfası olması için Avrupa Birliği (AB) destekli bir proje başlatılıyor.


6. Bölge Samsun Eczacılar Odası'nın geliştirdiği, OMÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı ile İş-Kur'un ortaklaşa gerçekleştireceği "İşsiz Gençlere Eczane Yardımcısı Personel Eğitimi Projesi", AB'den onay gördü.

Projede genel amaç, Türkiye'de işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak için işsiz gençlerin, özellikle kadınların yeterli donanıma sahip şekilde eğitilerek istihdam edilmesine olanak sağlamak ve istihdam politikasına yardımcı olmak olarak belirlendi.


Çoğunluğu kadın işsiz gençleri, eczacılık sektörünün ve halkın gereksinim duyduğu yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip, halkla iletişim becerisi olan, çalıştığı piyasanın yasa ve yönetmeliklerini bilen, teknolojik gelişmelerden haberdar nitelikli elemanlar olarak yetiştirmek, istihdamını sağlamak amacıyla planlanan aktif iş gücü projesi 12 ay olarak planlandı.

Samsun'da 60'ı kadın 90 işsiz gencin nitelikli eczane yardımcı personeli olarak yetiştirilmesinin planlandığı projede, en az yüzde 50'sinin
istihdamını sağlamak ve uygulamanın kurumsallaştırılması hedefleniyor. İşsiz Gençlere Eczane Yardımcısı Personel Eğitimi Projesi'nin startı ve proje tanıtımı, 23 Ocak'ta 6. Bölge Samsun Eczacılar Odası'nda gerçekleştirilecek.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 19:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?