2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İşsizlere ilaç gibi proje

Samsun'da 6. Bölge Eczacılar Odası, Türkiye İş Kurumu (İşkur) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'nın ortaklaşa düzenlediği proje ile eczaneler için kalfa yetiştirileceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, 6. Bölge Eczacılar Odası, İşkur ve OMÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı, tarafından AB'nin ilgili programları kapsamında bir proje hazırlandı.

“İşsiz Gençlere Eczane Yardımcı Personeli Eğitimi Projesi” adıyla hazırlanan ve eczaneler için kalfa yetiştirilmesinin amaçlandığı proje çerçevesinde kursiyerlere teorik ve pratik eğitim verilecek. İsteyenlerin 6. Bölge Eczacılar Odası, İşkur Samsun İl Müdürlüğü veya OMÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı'na başvurabilecek. Başvuru için, İşkur'a kayıtlı ve 16 ile 19 yaş arasında olma şartı aranırken, mart ayında başlayacak eğitimler üçer aylık dönemler halinde yapılacak teorik ve pratik eğitimlerden oluşacak.

Projede özellikle başta kadınlar olmak üzere işsiz gençlere istihdam sağlamak ve eczanelerde daha kalifiye elemanların çalıştırılması hedeflenirken, projeden 60'ı kadın 90 kişi yararlanabilecek.

Proje katılımcılarının en az yüzde 50'inin istihdam edilmesinin hedeflendiğini belirten yetkililer, projede başarılı olunmasının benzer çalışmalara katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

A.A
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 11:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?