6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İşsizlere iş kurma desteği

Küçük Ölçekli İş Kurma Danışmanlık Destek Projesi eğitimi, bugün Samsun'da başladı.


Progem Eğitim ve Danışmanlık Şirketi ile Küçük Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Küçük Ölçekli İş Kurma Danışmanlık Destek Projesi eğitimi bugün Samsun'da start aldı. Ticaret ve Sanayi Odası Davut Altan Meclis Salonu'nda işsizlerin katıldığı eğitim, KOSGEB ve İŞKUR'un koordinasyonunda Progem Eğitim Danışmanlığı'na bağlı 6 uzman tarafından veriliyor. Progem Genel Müdürü Adnan Hacıbebekoğlu, Özelleştirme İdaresi başkanlığında KOSGEP ve İŞKUR tarafından koordinasyon sağlanarak finanse edilen eğitimle hedeflerinin 160 kişiye eğitim vermek, 120 kişiye iş planı kurmaları konusunda yol haritası hazırlamak ve 16 kişiye kendi işlerini kurma fırsatı sağlamak olduğunu söyledi. Kişi kendi işini kurduktan sonra 10 yıl boyunca bütün fizibilite çalışmasını da yapacaklarını belirten Hacıbebekoğlu, "İşini kuracak kişinin yasal olarak kuruluş işlemlerini yapabilmeleri konusunda biz bizzat destek vereceğiz. Finansman konusundaki kaygıları
birlikte gideriyoruz. Sıfır sermayesi olan bir kişi de, aslında uygun bir iş fikri bulduğunda çok cazip iş kollarında girişimci olma şansına sahip olabiliyor" dedi.
Tecrübe konusuna da değinen Hacıbebekoğlu, "Tecrübe konusunda sadece bir sistemi organize ederek çok başarılı girişimcilik örneklerine dünyanın her tarafında rastlamak mümkün. İyi bir planlamayla başarılı girişimcilik örneği ortaya çıkarılabiliyor. Finansman, tecrübe konularında, hele de 'Şu kriz ortamında iş bulmak kolay mı?' diyenleri buraya bekliyoruz. Çünkü biz bu soruların cevabını birlikte arayalım istiyoruz. Samsun'da 50-60 bin işsiz var. İşsiz olan kişinin korkuları ve kaygıları çok fazla.


Samsun'da bu işsizlerin kendilerini nerede istihdam edebilecekleriyle ilgili kaygıları olduğunu gördük. Bizim de bu kaygılara cevabımız, 'Kendi işinizi kurmayı dener misiniz?' oldu. Biz insanlara bu zamanda iş kurmanın iş bulmaktan daha kolay olduğunu anlatıyoruz" diye konuştu.


Girişimci adayları, 6 saatlik ön bilgilendirme eğitiminin ardından 18 saat sürecek olan sertifika eğitimi alacak. Bu eğitimlerin ardından iş kurmak isteyen kişilere, danışmanlar işin belirlenmesi konusunda yardım edecek. Yapılacak hizmetler karşılığında ücret alınmayacak. Toplam 9 ay sürecek olan proje, 30 Haziran 2009'da sona erecek.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 19:02:23
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 19:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?