4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

İstasyonlara çapraz denetim

AKARYAKIT İSTASYONLARINA ÇAPRAZ DENETİM

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde Samsun merkez ve ilçelerinde bulunan 231 akaryakıt istasyonuna çapraz denetim uygulandı.

Denetimde akaryakıt ve LPG perakende satış istasyonlarında akaryakıt ve LPG sayaçlarının miktar denetimi (eksik yakıt verilmesi), akaryakıt ve LPG sayaçlarının damgalarının ve damga sürelerinin denetimi, akaryakıt ve LPG satış istasyonlarının EPDK'dan almış oldukları lisans denetimi, istasyonlarda perakende satışa arz edilen en az üç çeşit yakıtın (benzin, motorin, biyodizel) ulusal marker denetimi, LPG istasyonlarında kaçak ev tüpü dolumu denetimi yapıldı. Denetimlerde mevzuata aykırılık içeren firmalar

hakkında kanun ve yönetmelikler çerçevesinde idari ve cezai işlem uygulandı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü Başkanlığı ve koordinatörlüğünde yapılan denetimlerde Samsun Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Trabzon Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Sivas Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Tokat Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Amasya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ordu Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Erzincan Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Gümüşhane Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü,

Sinop Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü denetçileri ile Samsun Jandarma İl Komutanlığı ve Samsun Emniyet Müdürlüğü uzmanlarından oluşan 32 denetçi/uzman görev aldı.

12 adet özel donanımlı araçlarla yapılan denetim hakkında basına bilgi veren Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Yeşilyaprak, bakanlıkça belirlenen programlar dahilinde denetimlerin Türkiye çapında devam edeceğini söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Arslan da, tüketicinin korunması ve haksız rekabetin önüne geçebilmek adına denetimlere devam edileceğini belirtti.

AKARYAKIT İSTASYONLARINA ÇAPRAZ DENETİM
AKARYAKIT İSTASYONLARINA ÇAPRAZ DENETİM
AKARYAKIT İSTASYONLARINA ÇAPRAZ DENETİM
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 12:05:00
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 12:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?