2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İşte kazanın sebebi!

Samsun'da yolcu otobüsünün düz yolda ilerlerken şarampole devrilmesi sonucu 5 kişinin öldüğü, 41 kişinin de yaralandığı kazaya, otobüs sürücüsünün aniden boynunun ağrımasının sebep olduğu belirtildi.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, Ankara-Ordu seferi yaparken düz yolda ilerleyen otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 5 kişinin ölümüne kendisiyle birlikte 41 kişinin de yaralanmasına sebep olan otobüs sürücüsü Serdar B.'nin (52), yargılanmasına başlandı. Tutuklu olarak yargılanan otobüs sürücüsü Serdar B., kendini savunarak, " Samsun'un geçip Gelemen mevkiine geldiğimde birden bire boynumda bir ağrı ve genel rahatsızlık hissettim. Zaten kazada o anda oldu.
Benim hızım normaldi. Havada yağışlı değildi. Yolda kazaya sebep olarak herhangi bir engelde görmedim. Ben kaza anında uyuklamış değilim. Kazanın nasıl olduğunu bilmiyorum" dedi.


Otobüste yolcu olarak bulunan ve kazada yaralanan İrfan Ü. (51) ise araç sürücüsünü suçladı. Kendisinin otobüse Samsun'dan bindiğini belirten İrfan Ü., " Araç Samsun'dan çıktıktan sonra otobüs sürücüsü çok hızlı kullanıyordu. Ben bu konuda muavini bile uyardım. Zaten benim uyarmamdan kısa bir süre sonra da kaza meydana geldi. Şikayetçiyim" diye konuştu.


Duruşma mağdurların ifadelerinin alınması için ileri bir tarihe ertelendi.
Ankara-Ordu seferi yapan Serdar B. idaresindeki 06 EUT 03 plakalı yolcu otobüsü 16 Haziran 2008 tarihinde Samsun-Ordu karayolu 25. kilometresi Gelemen mevkisinde yoldan çıkarak şarampole devrilmiş ve kazada, kazada Hatice Demir (46), Penbe Özcan (32), Büşra Kaya (14), Rümeysa Yıldız (20) ve Aydın Güler (69) hayatını kaybetmiş, 41 kişi de yaralanmıştı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 15:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?