2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İşten atılan engellinin hukuk savaşı

Samsun İlkadım Belediyesi'nde çalışırken gece bekçiliğine zorlandığı ve söz konusu işi yapmayınca işten atıldığını iddia eden engelli Hüseyin Kılınç, hukuk mücadelesi başlattı.


Samsun 3. İş Mahkemesi'nde, Hüseyin Kılınç'ın sendika aleyhine açtığı 130 bin TL'lik tazminat davasına devam edildi. Sendika avukatı, mahkemeden yetkisizlik kararı verilmesi ve davanın sendikanın genel merkezinin bulunduğu Ankara İş Mahkemelerinde sürmesini talep etti. Ancak mahkeme talebi reddetti. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, Hüseyin Kılınç yaptığı açıklamada bir sendikanın Samsun şubesinin belediye ile işbirliği yaptığını ve bu yüzden de 130 bin TL'lik tazminat davası açtığını söyledi.


Hüseyin Kılınç'a destek vermek için adliyeye gelen Karadeniz Engelliler Federasyonu Başkanı Selman Saruhan, Davut Gökmen, Seydi Demiral, 19 Mayıs İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Bülent Sözer, MHP İl Özürlüler Komisyonu Başkanı Selahattin Asan, Karadeniz Bedensel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya Ortataş her zaman yanında olduklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 09:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?