6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İstiklal marşı ödül töreni

Atakum Belediyesi tarafından, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 87. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 'Şiir, Resim, Kompozisyon Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.


Atakum Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Ayrancı, okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Ödül töreninde konuşan Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, "Bu yarışmayla geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın vatan, millet sevgisinin ne kadar önemli ve gerekli olduğu fikrini kazandırmak arzusundayız" dedi.


Türk milleti için şanlı bir destan olan Mehmet Akif Ersoy'un vatan sevgisini, hürriyet ve bağımsızlık aşkını en güzel şekilde ifade ettiğini söyleyen Bektaş, "Bu yarışmayla geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın vatan, millet sevgisinin ne kadar önemli ve gerekli olduğu fikrini kazandırmak arzusundayız" diye konuştu.


Denizevler İlköğretim Okulu Ana Sınıfı öğrencisi 6. yaşındaki Asude Nur Aslan, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını coşkulu bir şekilde ezbere okuması ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Atakum Belediyesi'nin düzenlediği ödül töreninde birinci olan öğrencilere bilgisayar, ikinci olan öğrencilere yarım altın, üçüncü olan öğrencilere ise çeyrek altın verileceği açıklandı. Ayrıca, şiir, resim, kompozisyon, dalında yarışmaya giren öğrencilere ise İstiklal Marşı'nın Yazarı Mehmet Akif Ersoy'un 'Safahat' kitabı verildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 22:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sefa kul IP: 78.174.56.xxx Tarih : 24.09.2008 18:40:41

çok güzel olmuş bu çoçuklarla gurur duyorum çok beğendim yazan sefa kul fb li