2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

İstiklal Marşına saygısızlık

Samsun'daki 1 Mayıs kutlamalarında bir grup İstiklal Marşı okunurken yere otururken, mitinge alınmayan Eğitim-İş ile diğer sendikaların üyeleri arasında gerginlik yaşandı.


Samsun'da 1 Mayıs kutlamaları, Cumhuriyet Caddesi Ray Apartmanı önünde başladı. Türk-İş ve KESK'in organize ettiği kutlamalara yaklaşık 3 bin sendika, dernek ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Polis kutlama programına gelenleri tek tek aradı ve yasal olmayan pankartları yürüyüş kortejine almadı. 1 Mayıs yürüyüşüne katılmak için gelen yaklaşık 40 Eğitim-İş Sendikası üyesi, miting alanına girmek istedi. Diğer sendika temsilcileri Eğitim-İş üyelerini korteje almayınca kısa süreli gerginlik yaşandı.


Sendika üyeleri arasında itiş kakış yaşanması üzerine polis araya girerek, göstericileri uyardı. Eğitim-İş üyeleri, daha sonra polis gözetiminde kutlama programından ayrıldı.


Cumhuriyet Meydanı'na gelen kortej, müzik eşliğinde karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sırasında bazı sol dernek üyeleri İstiklal Marşı'nı okumayarak yere oturdu. İstiklal Marşı okunmasının ardından yeniden ayağa kalkan dernek üyelerine, bazı sendika temsilcileri tepki gösterdi.
Mitingde Türk-İş 6. Bölge Temsilcisi İsmail Topçu ve KESK Dönem Sözcüsü Müşfik Erdoğan birer konuşma yaptı. Kutlamalar halay çekilmesiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 18:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?