6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

İsveç'le işbirliği protokolü

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile İsveç'in Kalmar Belediyesi arasında turizmin ve kentsel ekonominin geliştirilmesi yönünde protokol imzalandı.

Türkiye'den 24 ve İsveç'ten 5 belediyenin bulunduğu Belediyeler Birliği'nin yürüttüğü TUSUNET projesi çerçevesinde Samsun ile Kalmar arasında turizmin ve kentsel ekonominin geliştirilmesi için protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde imza töreni yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, "İsveç Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği arasındaki yapılmış karşılıklı işbirliği protokolün bir detay sözleşmesini imzaladık. Bu detay protokoldür. Bu protokol
İsveç ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin yaptıkları karşılıklı her iki ülke belediyelerinin ortaklaşa yürütecekleri projeleri genel anlamda kapsayan işbirliği protokolü altında Kalmar Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında turizm gelişmesi ve kentsel ekonominin geliştirilmesi yönünde yapılmış işbirliği protokoldür. Protokolün özünde Samsun ve Kalmar'ın gerek turizmi gerekse ekonomik gelişmesine dönük işbirlikleri, karşılıklı paylaşımlar, karşılıklı destek projeleri yürütülecektir" dedi.

Kalmar Belediye Meclis Başkanı ve Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Meclisi Başkan Yardımcısı Roger Kaliff ise Samsun ve Kalmar arasında yapılan protokolü detaylandırarak bir başlangıç yapmayı hedeflediklerini söyledi. Kaliff, "Bu aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişinde çok önemli bir adımdır. İsveç hükümeti de buna olumlu yaklaşmaktadır. Bu iki şehrin karşılıklı işbirliğine girmesi çok önemlidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaliff ile Yılmaz protokolü imzaladı. Daha sonra sivil toplum örgütü temsilcilerine proje hakkında bilgi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?