4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Jandarma, 40 çocuğa Samsun turu düzenledi

Samsun İl Jandarma Komutanlığı, Samsun'a 35 kilometre uzaklıktaki Merkez Çamalan Köyü'nden 40 çocuğa Samsun'u gezdirdi.
Çamalan Köyü Muhtarı Tahsin Çelik'in jandarmaya ait otobüsle şehre getirdiği köylü çocuklar, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince ilk olarak Atatürk'ün 18 silah arkadaşıyla birlikte Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a geldiği Bandırma Vapuru'na götürüldü.
Vapurda dümene geçen çocuklar İlkadım Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi'ne ait üstü açık gezi otobüsüyle jandarmanın rehberliğinde 5 kilometrelik sahil yolunda tur attı. Samsun'u ve Karadeniz'i ilk defa gördüklerini söyleyen çocuklar, "Şehrimiz çok güzelmiş. En kısa sürede tekrar gelmek istiyoruz" dedi.
Sahil turunun ardından Samsun Arkeoloji Müzesi ve Atatürk Müzesi'nde, tarihi vesikalar ve kalıntılar hakkında bilgilendirilen Çamalan Köyü çocukları şehrin köklü kültürel yapısı hakkında fikir sahibi yapıldı.
Gezi, İl Jandarma Komutanlığı'nda öğle yemeği ve Uzman Jandarma Misafirhanesi'nde çay içilmesinin ardından sona erdi.
Köy Muhtarı Tahsin Çelik, jandarmaya düzenlediği organizasyondan dolayı teşekkür ederek, "Bu gezi ile çocuklarımız ilk defa şehrimizi gördü. Tarihimizi öğrendi. Muhtarlık olarak bundan sonra sosyal ve kültürel her türlü faaliyeti arttırmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.
iha-samsun
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 14:16:39
Güncelleme :13 Temmuz 2004 Salı 17:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?