6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Japon sanatçılardan şehitlere saygı

Samsun'da, Ertuğrul Fırkateyni anısına düzenlenen 'Türk-Japon Dostluğu' konserinde sahneye çıkan ünlü sanatçı Davut Güloğlu, Hakkari'de 5 askerin şehit olması nedeniyle sadece şehitlerle ilgili parçalar seslendirdi.

Gecede sahne alan ünlü Japon sanatçılar da şehitler için Güloğlu ile birlikte 'Türkiyem' parçasını söyledi.


Japonya'da 1980 yılında batan Ertuğrul Fırkateyni anısına, Farklı Gelişen Bireyler Derneği'nin girişimleri sonucu 'Türk-Japon Dostluğu Konserleri' organize edildi. Sırasıyla Malatya, Samsun, Ankara ve İstanbul'u kapsayan konserlerin Samsun ayağı, renkli görüntülerin yanında, Hakkari Çukurca'da 5 askerin şehit olması nedeniyle buruk geçti. İlk önce sahne alan Mayo-Kıro Shona bestelerini okudu ve milli şarkılara yer verdi. Coco Roca Grubu, 'Ertuğrul Fırkateyni' için yazılan şarkılar ile yöresel parçalarıseslendirdi. Dostluk ve sevgi mesajları veren Japonlar, bestekar ve geceye katılan söz yazarı Neko Oikawa'nın eserlerini okudu. Japon sanatçıların 'Türkiyem' parçasını da seslendirmesi izleyicilerden büyük alkış aldı.


Japon sanatçıların ardından sahneye çıkan Karadenizli sanatçı Davut Güloğlu, Türkiye'nin 5 askerini daha şehit verdiğini, insanların yürekleri kan ağlarken konser veremeyeceğini söyledi. Konsere gelen az sayıda vatandaşa seslenen Güloğlu, Türkiye'nin terör belasıyla uğraştığını, kahraman Türk askerlerinin hain bir şekilde şehit edildiğini, çok üzgün olduklarını, böyle bir günde şarkı söylemelerinin uygun olmayacağını, morali bozuk oluğu içinde gerekli performansı gösteremeyeceğini ifade etti. Konsere gelenlerin gönlünün olması için ünlü sanatçı 'Türkiyem' ile şehitler için yazılmış 3 Türkü seslendirdi. Güloğlu'nun konserin son parçasında seslendirdiği 'Türkiyem' türküsüne ise Japon sanatçılar da eşlik etti. Şarkı başlayınca kulisten koşarak sahneye gelen Japonlar, Güloğlu ile birlikte el ele tutuşarak 'Türkiyem' türküsünü seslendirdi ve üzüntülerini dile getirdi

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 11:56:05
Güncelleme :17 Ekim 2008 Cuma 12:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?