5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Judocular şampiyonaya hazırlanıyor

Samsun'da 25-26 Kasım tarihlerinde Rusya'da yapılacak olan 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası'na katılacak olan Bayan Judo Milli Takımı, hazırlık çalışmalarını Samsun Gençlik ve Spor Kamp Eğitim Merkezi'nde sürdürüyor. 

Yoğun kondisyon ve taktik çalışması yaparak hazırlanıp şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek olan 13 bayan sporcu, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Samsun Valiliği Toplantı Salonu'nda Vali Güzeloğlu tarafından ağırlanan milli sporcular, Güzeloğlu ile judo sporu üzerine sohbet etti. Vali Güzeloğlu'nun kendilerinden övgü ile bahsetmesi üzerine moral bulan milliler, kazanmak için her şeyi yapacaklarını kaydetti. 

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker ile antrenör Sebahattin Zayimoğlu, takımın durumu ve çalışmalar hakkında Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na bilgi verdi. Milli takım sporcularından övgü ile bahseden Vali Güzeloğlu, "Atatürk, ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim demişti. Sizler Türk sporcular olarak hem zeki, hem çevik hem de ahlakla donatılmışsınız. Her şeyden önce milli formayı giymek ve Türkiye'yi temsil etmek büyük bir onur ve büyük bir başarıdır" dedi. 

Judo Milli Takımı Kaptanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu Neşe Şensoy Yıldız, judo sporuna Türkiye'de yeterince değer verilmediğini vurguladı. Vali Güzeloğlu daha sonra da milli sporculara Samsun'un simgelerinden olan Bandırma Vapuru heykellerini hediye etti.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 16:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?