2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kaba inşaatlar bitiyor

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasından biri olan Canik Kuzey Yıldızı Projesi'nde 10 bloğun kaba inşaatının 15 gün içinde tamamlanacağı belirtildi.


Canik Belediyesi'nin girişimleri ve desteğiyle yapımına başlanılan Kuzey Yıldızı Konutları, ilçenin çehresini değiştirmeye başladı. Yapımı hızla devam eden konutların 1. ada bölümünde inşa edilen 960 konutluk 10 bloğun kaba inşaatı yaklaşık 15 gün içerisinde tamamlanacak, ardından ince işçiliğine geçilecek. Proje kapsamında anaokulu, lise, alışveriş merkezi, sosyal donatılar, spor alanları, karakol, özel hastane ve cami de olacak.
Projeyle ilgili bilgi veren Müşavir Kontrol Mühendisi Yüksel Gürkan, "960 konutluk ilk etap çalışmalarımız toplam 3 adadan oluşuyor. Birinci adada bulunan 10 bloğun kaba inşaatı yaklaşık 15 gün içerisinde bitecek, ekiplerimiz ince işçilik çalışmalarına başlayacak. 2. ve 3. adamızda da toplam 5'er blok olmak üzere ilk etap projemiz toplamda 20 bloktan oluşmaktadır. İkinci ve üçüncü adalarımızda bir yandan zemin iyileştirme çalışmaları sürdürülürken, diğer yandan bloklarımızın yapımı hızla devam etmektedir. Blokların yapımında kullanılan malzemeler TSE belgeli olmakla beraber kontrolü tarafımızca yapılmaktadır" dedi.


İlk etap çalışmalarını hedeflenen sürede bitireceklerini belirten Müşavir Kontrol Mühendisi Yüksel Gürkan, "Çalışmalarımız şuan yüzde 30 aşamasında, projenin tamamlanması adına yeterli zamanımız bulunmakta. Hummalı çalışmamız devam edecek ve anlaşmamız gereğince projeyi zamanında bitireceğiz" diye konuştu.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise Yeşilova ve Gazi Mahallesi'ni kapsayan projeyle Canik'in geleceğinin inşa edildiğini dile getirdi. Canik'in her geçen gün değiştiğini ve geliştiğini vurgulayan Başkan Osman Genç, "Türkiye'nin en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olan Kuzey Yıldızı'nın Canik'te yükseliyor olması ilçemizin geliştiğine en büyük işaret. Çalışmalar hızla ilerliyor. Canik'te adeta yeni bir ilçe yükseliyor. Yaptığımız çalışmaların sonuç vermesinden mutluluk duyuyorum. Konutlarımızın hızla yükselmesi beni heyecanlandırıyor. Canik artık kabuğunu kırdı. Kuzey Yıldızı, Canik'in değerine değer katacak" diye konuştu.
383 dönüm alan üzerine kurulacak ve toplamda 2 bin 688 konuttan oluşacak olan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde C tipi (96,21 m²), B1 tipi (118,25 m²) ve CK1 tipi (142,85 m²) daireler olmak üzere 3 tip konut yer alacak.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 22:33:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?