5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Kabak her derde deva

Türkiye'nin yanı sıra dünyanın pek çok bölgesinde yetiştirildiği belirtilen kabağın birçok hastalığa şifa olduğu belirten uzmanlar vatandaşları, "Sofranızdan kabak eksiltmeyin" diye uyardı.

Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, kabağın şeker hastalarına faydalı olduğu ve birçok hastalığın tedavisine yardımcı olduğunu hatırlatarak, kabağın hem iyi bir besin maddesi olması hem de şifalı özellikler taşıması sebebiyle sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini kaybetti.

Dr. Dinççağ, "Kabak idrar söktürür ve idrar tutukluğunu giderir. Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler. Prostat kaynaklı şikayetleri giderir. Mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir, kabızlığı giderir. Basuru olanlar için faydalıdır. Yüksek tansiyonu düşürür. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser. Lapası dıştan tatbik edilecek olursa boğaz ağrılarını iyi gelir ve kadınlarda görülen akıntıyı keser. Kabağın çekirdeği de şifa kaynağıdır. Kabak çekirdeği böbrek zayıflığını, böbrek, mesane iltihaplarını, idrar yollarında oluşan yanmayı, idrardan kan gelmesini önler. Barsak kurtlarını düşürür. Bağırsaklardaki şerit ve solucanları düşürmede çok etkilidir. Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 14:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?