2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kablo sorgusu devam ediyor

Samsun'da Türk Telekom'a ait direklerden telefon kablolarını söküp yaktıktan sonra, içindeki malzemeyi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişiden 4'ü serbest kalırken, diğerlerinin sorgusu sürdürülüyor.

Jandarma Komutanlığı ekiplerince kamuya ait mallara zarar verdikleri iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan hırsızlık çetesi elebaşı olduğu tespit edilen Ahmet A. ile Nazif K, Raif B, Erdem Y, Ramazan K, Vedat B, Erol Y, Mustafa Y, Murat Ö, Hüseyin Ş. ve Mevlüt O, sağlık raporu için Adli Tabipliğe götürüldü. Gerekli muayeneleri yapılan zanlılar sorgulanmak üzere tekrar Jandarma Komutanlığı'na getirildi.

Gözaltına alınan 15 kişiden Kani D, Hicabi Y, Bülent D. ve Ömer S'nin ifadeleri alındıktan sonra soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı üzerine serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kamuya ait mallara zarar verdikleri iddia edilen kişilere yönelik geçen ağustos ayında başlatılan çalışmalar kapsamında dün yapılan operasyonlarda 15 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda olayda kullandıkları tel kesme makası, kerpeten ve pense ile 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmişti.

A.A
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 13:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?