2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kabotaj bayramı kutlandı

Samsun'da, 'Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 83. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı'na ve şehitler için denize çelenk bırakıldı.


Anıt önündeki törene Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutan Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Karadeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay İlyas Koçak, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. İrfan Kaya, bürokratlar, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı, Deniz Ticaret Borsası, Denizcilik Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğü, Makina İkmal Başmühendisliği ve TCDD
Liman İşletme Müdürlüğü çelenkleri sunuldu. Daha sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Konuşma yapan Denizcilik Müsteşarlığı Samsun Bölge Müdürü Kaptan Mesut Öztürk, kabotaj hakkının Türkiye'nin uluslararası kazanımlarının başında geldiğini söyledi. Kabatoj hakkının tüm denizci ülkelerin önemsediğini bir konu olduğunu belirten Öztürk, "Unutmamak gerekir ki, ülkeler gibi denizlerde, sahip çıkmayı kullanmayı ve yararlanmayı bilenlerindir"
dedi.


Daha sonra Kurtuluş Yolu'nda bulunan Tütün İskelesi'nden, şehitler için Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutan Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım tarafından denize çelenk bırakıldı.

İha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 12:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?