2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kaç kişi umre için başvurdu?

Samsun İl Müftü Yardımcısı Alaaddin Tosun, 12 Şubat'ta sona eren '1. tur umre' müracaatlarında il genelinde toplam 665 kişinin başvuru yaptığını söyledi.


Umre turlarının mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz ve ağustos olmak üzere Ramazan ayına kadar her ay devam edeceğini dile getiren Tosun, Ramazan ayı umre turu ile bu yılın umre sezonunun kapanacağını belirtti. Ramazan ayına kadar 63 umre turunun gerçekleştirileceğini dile getiren İl Müftü Yardımcısı Alaaddin Tosun, "Her keseye uygun umre turları mevcuttur. Tur fiyatları 695 euro ila bin 395 euro arasında değişiyor. İlk tur için son müracaatları 12 Şubat Perşembe günü sona erdi. İsteyen istediği umre programını seçebilir. 6 tip umre programı vardır, bunlar ise; otel-1.tip(lüks)1 haftalık umre programı, otel-2.tip 10 günlük umre programı, otel-3.tip 2 haftalık umre programı, normal-tip 20 günlük umre programı, ekonomik-tip(kısa süreli) 14 gün, ekonomik-tip(uzu süreli) 26 gündür" dedi.


Kutsal beldelere ilk umre turu hareketinin 4 Mart'ta başlayacağını kaydeden Tosun, umrenin, Mekke ve Medine'nin mukaddes beldenin hac mevsimi dışında ibadet maksadıyla kutlu beldeye bir dizi ziyaret olduğunu ifade etti.
Umrenin büyük bir fırsat olduğuna değinen Alaaddin Tosun, "Hacca gidenlerin tekrar gitme ihtimalleri şu an için çok zor olduğundan bu arzu ve iştiyakı umre ile giderebiliriz. Hiç hacca gitmeyenlere de umre tavsiye edilebilir. Bir umre tecrübesinden sonra yapılacak olan hac ibadeti kişiye ayrı bir haz verecektir.

Çünkü umreye gittiğiniz zaman kutsal iklimde ziyaret edeceğiniz yerleri daha iyi tanıma fırsatı bulabiliyorsunuz. Bunun üzerine bir de hacca gidildi mi orada hiç acemilik çekmeden haccın erkanını büyük bir ustalık içinde yerine getirebilir" şeklinde konuştu.


Geçen umreye yaklaşık bin 200 kişinin gittiğini açıklayan Tosun, mart ve nisan aylarından sonra Arabistan'ın çok ciddi yaz sıcakları nedeniyle umrenin vatandaşlar tarafından pek tercih edilmediğinin altını çizdi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 14:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?