6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Kaç para yediniz' sözüne gözaltı

Samsun'da otomobiliyle motosiklete çarparak 1 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına yol açtığı iddiasıyla tutuklanan sanığın tutuksuz olarak yargılanmak üzere tahliyesine karar verildiği duruşmada, ölen gencin kız kardeşi mahkeme heyetine, "Kaç para yediniz" diye bağırınca gözaltına alındı.


Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, otomobiliyle çaptığı motosiklette bulunan Sadık Küçük'ün (25) ölümüne, Mevlüt D.'nin (27) de yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla tutuklanan Alparslan G.'nin (26), yargılanmasına devam edildi. Bilirkişi raporuna göre kazada ölen motosiklet sürücüsü Sarık Küçük'ün kusurlu olduğunun ileri sürülmesi üzerine mahkeme heyeti 4 aydır tutuklu bulunan otomobil sürücüsü Alparslan G.'nin daha fazla mağdur olmaması için tutuksuz olarak yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Duruşma salonunda bulunan Sadık Küçük'ün kız kardeşi Nurcan K.(23), tahliye kararına tepki göstererek, "Ne olacak, burası Türkiye. Benim ağabeyim öldü, siz adamı 4 ayda salıyorsunuz. Kaç para yediniz" diye bağırdı. Mahkeme heyetinin talimatı üzerine Nurcan K., mahkemeye hakaret suçundan adliye polisi tarafından gözaltına alınarak, Gazi Polis Merkezi'ne teslim edildi. Burada ifadesi alınan genç kadın, daha sonra Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Savcı tarafından tutuklanması için nöbetçi mahkemeye sevk edilen Nurcan K., adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Çatalarmut Mahallesi Fatih Rüştü Zorlu Caddesi üzerinde yaklaşık 4 ay önce meydana gelen kazada, Alparslan G. (26), kullandığı 55 GS 787 plakalı otomobil ile seyir halindeyken Sadık Küçük'ün (25) idaresindeki 55 SR 577 plakalı motosiklete çarpıp Küçük'ün ölümüne, motosiklete bulunan Mevlüt D.'nin (27) de yaralanmasına sebep olmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?