6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kaçak avcılara göz açtırılmıyor

Samsun İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, 2007-2008 av koruma ve kontrol çalışmaları sonucunda 111 kişiye idari para cezası keserken, 45 tüfeğe de el koydu.
 
Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, av koruma ve kontrol çalışmaları çerçevesinde Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Terme Simenit Gölü ve Vezirköprü Kunduz Ormanları'nda yaptığı denetimlerde kaçak avcılık yapan ve avlanma limitlerine uymayan 111 avcıyı suçüstü yakalandı. Av kontrol ekipleri, avcıların avladıkları av hayvanlarına ve tüfeklerine el koydu. Ayrıca, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince toplam 97 bin 250 YTL idari para cezası uyguladı. Şahıslardan vurdukları av hayvanları içinde 35 bin 800 YTL tutarında tazminat talep edildiği bildirildi. 

Çevre ve Orman İl Müdürü Kadir Kılıç, "Avcıların cezalı duruma düşmemeleri için avcılık belgelerini, avlanma izin belgelerini üzerlerinde bulundurmaları ve avlanma zaman ve limitlerine uymaları gerekmektedir. Avcılık belgesi olmayan kişilerin avlama hakkı bulunmadığından cezalı duruma düşmemeleri için müracaat ederek avcı eğitim kurslarına katıldıktan sonra avcılık belgesi ve avlanma izin kartı almaları zorunludur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 18:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?