6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kaçak avcılara göz açtırılmıyor

Samsun Çevre ve Orman İl Müdürlüğü av kontrol ekipleri, geçen hafta sonu yapılan denetimlerde kaçak avlanan 30 kişiye 20 bin YTL para cezası uyguladı.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü'nün geçen hafta sonu Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Terme Simenet Gölü ve Vezirköprü Kunduz Ormanlığı'nda yaptığı denetimlerde kaçak avcılık yapan ve avlanma limitlerine uymayan 30 avcı suç üstü yakalandı. Av kontrol ekipleri, avcıların avladıkları av hayvanlarına ve tüfeklerine el koydu. Ayrıca, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince ayrı ayrı toplam 30 avcıya 20 bin YTL idari para cezaları uyguladı.

Çevre ve Orman İl Müdürü Kadir Kılıç, "Avcıların cezalı duruma düşmemeleri için avcılık belgelerini, avlanma izin belgelerini üzerlerinde bulundurmaları ve avlanma zaman ve limitlerine uymaları gerekmektedir. Avcılık belgesi olmayan kişilerin avlama hakkı bulunmadığından cezalı duruma düşmemeleri için müracaat ederek avcı eğitim kurslarına katıldıktan sonra avcılık belgesi ve avlanma izin kartı almaları zorunludur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 18:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?