2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kaçak içki operasyonu

Samsun'un polisinin İlkadım ve Tekkeköy ilçeleri ile Giresun ilini kapsayan 5 ay süren takibi sonucu düzenlediği operasyonda 2 kaçak içki imalathanesi ortaya çıkarılırken, olayla ilgili 14 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ay süren takip sonucu İlkadım ilçesi Hürriyet Mahallesi ile Tekkeköy ilçesinde bulunan Samsun Gıda İhtiyaç Maddeleri Toptancı Sitesi'ne (SAGİMAD) operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aynı kişilere ait 2 ayrı içki imalathanesi bulundu. SAGİMAD'da bekçi olarak çalışan İsmail Gözcü, ele geçen içki imalathanesi karşısında şaşırdıklarını
belirterek, "Biz burayı meyve suyu imalathanesi olarak biliyorduk. 2 yıl önce meyve suyu imalathanesi olarak açılmıştı. Meğer içki imalathanesine çevrilmiş. Polis baskın düzenleyince çok şaşırdık" dedi.


Sahte viski ve votka üretilen imalathanelerde içki üretiminde ve şişelemede kullanılan çeşitli kazan, alet ve makinelerin yanı sıra, doluma hazırlanan 18 bin boş şişe, çeşitli marka sahte viski ve votka etiketleri, bandroller ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın etiketleri ele geçirildi. Polis ayrıca, sahte etiket ve bandrollerin basıldığı Pazar Mahallesi'nde bulunan aynı kişiye ait 2 ayrı matbaaya da operasyon düzenledi. Söz konusu matbaada da sahte etiketler bulundu. Operasyon kapsamında 14 kişi
yakalanarak gözaltına alındı. Sorgulamaları süren zanlıların, "sağlığı zararlı gıda maddesi üretmek" suçundan 1 yıl ila 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle ve "örgüt kurarak sahte içki üretmek" suçlarından adli mercilere sevk edilecekleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 14:14:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?