4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kaçakçılık operasyonu: 19 gözaltı

ORMAN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU: 19 GÖZALTI

Samsun'da 4 ilçeyi kapsayan orman kaçakçılığı operasyonunda 19 kişi gözaltına alındı.

Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık ve Asarcık ilçelerinde 23 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyon sonucunda Çarşamba Orman İşletme Şefliği'nde görevli 8 memur ile birlikte Çarşamba ilçesinden 2, Ayvacık ilçesinden 1, Asarcık ilçesinden 1 olmak üzere 4 muhtar ile 7 esnaf toplam 19 şüpheli, "örgütlü olarak 6 bin 831 sayılı Orman Kanunu'na muhalefet, irtikap ve görevi kötüye kullanma" suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

Operasyonda 2 adet kamyon, 1 adet traktör ile birlikte 81 ton kaçak orman emvaline el konuldu.

Yapılan araştırmalarda mevcut orman muhafaza memurlarının bilgisi dahilinde yasa dışı kesim yapılarak esnafa ve vatandaşa verildiği, yapılan yasa dışı kesime göz yumulduğu ve bu faaliyetler karşılığında belli oranlarda rüşvet alındığı ileri sürüldü.

Operasyon sonucunda işletmede memur olan İ.Ö., H.K., M.K., İ.Ö., T.C., M.C.B., M.A., A.G., muhtarlar T.Ş., M.K., S.S., M.D. ve esnaf C.Ö., İ.B., İ.U., M.T., E.S., H.M., S.Ş. olmak üzere toplam 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorguları devam ediyor.

ORMAN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU: 19 GÖZALTI
ORMAN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU: 19 GÖZALTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 14:40:01
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 14:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?