4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kadın çiftçiler yarıştı

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Samsun'un Bafra ilçesinde yapılan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı yarışmada Hatice Boz ve Tuğba Tunç isimli yarışmacılar birinci oldu.

Bafra Belediyesi Büyük Park Cumhuriyet Salonu’nda düzenlenen yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, “Kadınların toplumdaki yeri ve değeri çok önemlidir. Kadınlar olmadan hiçbir şey üretemeyiz. Bu yarışmada gösterdikleri cesaretten dolayı tüm bayan yarışmacıları tebrik ederim” dedi.

Bu yıl 7.si düzenlenen yarışmaya Bafra’ya bağlı köylerden ikişer kişiden oluşan 14 grup katıldı.

Yarışma sonunda, kendilerine yöneltilen 15 sorudan 11’ni bilen 8.Grup Fener Köyünden Serpil Yavuzi ve Arzu Kurnaz, 13.Grup Şeyhören köyünden Hatice Boz ve Tuğba Tunç, 15. Grup Doğanca köyünden Hülya Toprak ve Hatice Taş 110 puan alarak finale kaldılar.

Finalde 13.Grup Şeyhören köyünden Hatice Boz ve Tuğba Tunç, 10 yedek sorudan 6 soruya doğru cevap vererek 170 puanla yarışmanın birincisi oldu. Yarışmada 1. olanlar Samsun’da yapılacak olan il elemelerinde Bafra’yı temsil edecek. Kadın çiftçiler yarışmasında ilk üçe girenlere ödülleri, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Ticaret Borsası Başkan Vekili Bekir Kılıç ve Bafra Ziraat Odasından Seçgül Çoştum tarafından takdim edildi.

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 16:33:01
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 17:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?