2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kadın girişimciler buluştu

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) ve Garanti Bankası KOBİ Bankacılığı işbirliğiyle düzenlenen 'Kadın Girişimci Buluşmaları'nın beşincisi Samsun'da yapıldı.


Türk-İş Eğitim Merkezi'nde KAGİDER kurucu üyesi Melek Bar Elmas'ın başkanlığında yapılan toplantıda, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren Onanç, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, Gelecek Planlama Merkezi kurucusu uzmanı Ufuk Tarhan, Proje Geliştirme ve Uygulama Merkezi Kurucusu ve Yöneticisi Prof. Dr. Ali Beba, kadınlara bilgi verdi. Ekonomide aktif rol üstlenen, kendi işinin sahibi kadın
girişimcileri, temel ihtiyaçları hakkında bilgilendirmeyi ve kendi işleri için yeni fırsatlar oluşturmaları konusunda teşvik edilmesinin amaçlandığı toplantıda konuşma yapan KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren Onanç, dünyada ciddi bir ekonomik kriz yaşansa da ABD'de Barack Obama'nın başkan seçilmesiyle gerçekleşen bir düşün, yeni bir dünya düzenin oluşacağına dair sinyaller verildiğini, geleceğe umutla bakılmasını sağladığını söyledi.


Obama'nın başkanlık yemin törenindeki konuşmasında değindiği 3 başlık aslında üç dileğin tüm dünya için geçerli olduğu gibi Türkiye içinde ciddi anlamlar taşıdığını ifade eden Onanç, kutuplaşmanın sona ereceği yeni bir barış çağı, hukukun üstünlüğü ve insan haklarının vazgeçilmezliği, ortak çıkarlar doğrultusunda herkese eşit fırsatlar ve sorumluluklar sunan denetimli yeni bir piyasa ekonomisi beklediklerini kaydetti. Onanç, "Obama'nın seçilmesinde kadınların ve gençlerin oyları çok büyük rol oynadı.


Dolayısıyla bundan sonra da herkesin yürekten dilediği yeni düzende bu iki gruba çok önemli görevler düşüyor. Kadınlar üstlerine düşen görevleri gerçekleştirebilmek üzere güçlenip birleşmeliler. İşte burada KAGİDER gibi STK'ların ve Garanti Bankası gibi destekçilerin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor" dedi.


Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Bugüne kadar 4 ilde gerçekleştirdiğimiz 'Kadın Girişimci Buluşmaları' aracılığıyla, 800'den fazla kadın girişimciyle bir araya geldik. Kadınların, ülkemizin üretici gücünün önemli oyuncuları olmasına katkıda bulunduğumuzu görmek, gelecek için bizi umutlandırıyor. Faaliyetlerimizle Türkiye'deki kadın girişimci sayısının gelişmiş ülkelerin seviyesine yükselmesine ve dünya pazarlarında rekabet edebilir düzeye gelmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz"diye konuştu.


"İşimi Nasıl Büyütürüm, Büyüme Fırsatları", "Neden Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Siz olmayasınız", "Girişimci Kadının Markası İmajıdır" konuları başlığı altında verilen panelin ilk bölümünde söz alan Gelecek Planlama Merkezi kurucusu uzmanı Ufuk Tarhan, dünyanın tarım, sanayi ve bilgi sektörü dalgalarının tamamlandığını, şimdi dördüncü dalgaya geçildiğini belirtti.


"4. dalgalar üzerindeyiz" diyen Tarhan, "Kriz diye kıvrım kıvranılan şeyin sebebi dördüncü dalganın oluşturduğu türbülanstır. İnsanlar yaptığı, ürettiği her şeyi yeniden tasarlayacak. Bu dalga yeni dönemin adına sibernasyon çağıdır. Her şeyi nano teknoloji ve genetiğin tetiklediğini bir şekilde yeniden kurgulayacağız" diye konuştu.
"Kadın Girişimcilerin Yolunu Aydınlatıyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda, pazarlama, yönetim, geleceğin trendleri, AB entegrasyonu, teknoloji kullanımının önemi gibi konular ele alındı.

İha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 18:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?