2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kadın merkezi 8 Mart'ta açılacak

Mahalle toplantılarına Soğuksu Mahallesinde devam eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hanımlara, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hizmete girecek, Canik Belediyesi Kadın Kültür Merkezi hakkında bilgi verdi.


Hiç bir zaman aldatan olmadıklarını dile getiren Başkan Osman Genç, "Günübirlik düşünmedik. 5 yıl içerisinde Canik'e kazandırdığımız projeler, ilçemizin en az 50 yıllık ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede yapıldı. Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar ilçemizin sosyoekonomik yapısını da göz önünde bulundurarak, İhtiyacı Olanlara Yardım Derneğimizle (İHYA-DER) ilçemizde kimsesizlerin kimi olduk. Kurduğumuz aşevimizle, evinde aşı olmayan kimsesiz halkımıza yılın 365 günü 2 öğün aş dağıtımı yapıyoruz. Yine 5 yıldır ilçemizde ihtiyacı olan 6500 aileye ulaşarak, sorunlarını çözüme kavuşturduk. Hanımlarımız baş tacımızdır diyerek, gerek sosyal aktivitelerin yapılacağı gerekse de boş vakitlerinin en iyi şekilde değerlendirileceği Kadın Kültür Merkezimizi hanımlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.


Kadın Kültür Merkezi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hizmete gireceğini belirten Başkan Osman Genç, "İlçemize yaraşır bir kültür merkezimizi 8 Marta Dünya Kadınlar Günü'nde baş tacımız olan hanımlarımıza hediye edeceğiz. Kültür merkezimizin devreye girmesiyle hem işsizliğe katkı sağlayacak hem de sosyokültürel anlamda ilçemizdeki büyük bir eksikliği giderecek. Hanımlara özel bu projemiz tamamladığında, içerisinde kreşten saunaya, eğitim odalarından fitness salonlarına kadar bir çok bölümü olacak. Hanımlarımız burada bir yandan günlük sosyal aktivitelerini yaparken, diğer yandan çeşitli eğitim kursları ile de bilgi ve becerilerini geliştirme şansı bulacak" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 15:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?