4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kadın ressamdan kişisel sergi

Trabzon’da yaşayan Gümüşhaneli ressam Meryem Sarı 2. kişisel yağlı boya resim sergisini Samsun’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde açtı. 10 Ekim’de de İstanbul Beykoz Konakları Av Köşkü’nde 3. kişisel sergisini açacak olan Meryem Sarı, eserlerinde ezilen kadın ve çocuklara yer verdiğini söyledi.

İlkokuldan beri resim yaptığını ve Samsun’daki sergide, 75 milyon lira ile 4 milyar 950 milyon lira arasında değişen fiyatlarla 55 tablosunun bulunduğunu dile getiren Meryem Sarı, "Benim ilgi alanıma gariban, fakir-fukara insanlar giriyor. Garibanlık da kendisini en çok kadınların ve çocukların yüz ifadelerinde gösteriyor. En çok Karadeniz Bölgesi kırsalında yaşayan kadınlara üzülüyorum. Fındık, tütün, mısır, çay tarlalarında çok eziliyor. Köylerde yaşlı kadınlarımız hayvan otlatıyor. Karadeniz Bölgesi’nde erkek eşine yardımcı olmuyor. Bütün yük kadının sırtında. Karadeniz kırsalındaki erkekler eğitilmeli" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde ise erkeklerin kadına değer verdiğini, el üstünde tuttuğunu dile getiren Meryem Sarı, bu gerçeği yün eğiren yaşlı kadına çay demleyip fincana döken kocasının davranışını resmederek gösterdiğine dikkat çekti. Sarı, "Kadın el üstünde tutulmalıdır. Erkekler eşlerine iyi davranmalı onları üzmemelidir. İster kadın ister erkek olsun, birisi üzüldüğünde her ikisi için de mutsuzluk başlar. Sonuçta aile için hayat zehir olur. Karşılıklı sevgi, saygı, yardımlaşma ve anlayış mutluluğu bina eder. Türkiye’mizde mutsuz insan manzaraları içimi burkuyor" diye konuştu.
Resim sergisi 30 Eylül tarihine kadar gezilebilir.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 11:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?