6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kadın sığınma evleri projesi

Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu'nun teknik desteği, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonu ve AB'nin mali katkılarıyla hayata geçirilen 'Kadın Sığınma Evleri Projesi' kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 'Modern Kadın Sığınma Evi' yapılıyor. 

2007 yılında başlanan ve 2009 yılında sona erecek proje kapsamında Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Samsun'da kadın sığınma evleri yapımı projelendirildi. 11.8 milyon euroluk hibe desteğiyle yürütülen proje kapsamında her bir sığınma evinin 1 milyon euroya mal edilmesi planlanıyor. 'Şiddete uğramış kadınlarla ilgili sığınma evleri yapılması' başlıyla yürütülen Kadın Sığınma Evleri Projesi'nin Koordinatörü Nazik Işık ile Samsun'da belediye olarak projeyi üstlenecek olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, belediye hizmet binasında ortak basın toplantısı düzenledi. 

Proje hakkında bilgi veren Nazik Işık, projenin alt bileşenlerinden olan "Kadınlara Yönelik Koruma Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, 'danışma merkezleri ve telefon hatlarında çalışacak kişilerin eğitilmesi, bu alanda çalışan kamu personeli ve kadın kuruluşlarının bilgi ve beceri ihtiyaçlarının tanımlanması, modern hizmet sunumlarının sağlanması, konuyla doğrudan ilişkisi olmayanların ise bilgi ve duyarlılıklarının artırılması, medya çalışanlarının bilgilendirilmesi, kamu kuruluşlarının kayıt sistemlerinin güçlendirilmesi' gibi hedefler belirlendiğini kaydetti.
Projenin 2009 yılının Kasım ayında sona ereceğini hatırlatan Işık, 8 ilin, belediyelerin istekliliği, il yöneticilerinin konuya duyarlılıkları, bu alanda çalışan 3 kadın kuruluşunun önerileri, coğrafi dağılım, ulaşım imkanları ve güvenliğin sağlanmasının kolay olması nedeniyle seçildiğini kaydetti. Işık, 8 ilde toplam 300 yatak kapasitesine ulaşacaklarını, belediyelerin kadın sığınma evleri gibi sosyal projelere yönelmesinin bir zorunluluk olduğunu da sözlerine ekledi.
Yerel yönetim olarak projenin arsa temini konusunu üstlendiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, projenin 1 milyon 36 bin YTL'sini bakanlığın karşıladığını, Samsun'daki proje için 40 yatak kapasitesinin planlandığını söyledi. 8 ilde Büyükşehir Belediyesi olduğunu hatırlatan Yılmaz, başarılı ve örnek bir projenin içerisinde yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 15:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selattin arıncı IP: 78.185.139.xxx Tarih : 12.09.2008 23:07:16

size baş vuran bayanları korumanız altına alarak,bayanların kötü olaylara maruz kalmalarını engelleyerek mükemmel bir iş yapıyorsunuz. ancak size baş vuran bayanların tek taraflı beyanlarıyla hareket ediyorsunuz.bukişilerin ne aileleriyle nede eşleriyle irtibata geçmiyorsunuz.böylelikle yargısız infaz yaparak kurtarılabilecek yuvaların dağılmasını sağlıyorsunuz.oysaki iki tarafı dinleyerek belkide birçok yuvayı kurtara bilirsiniz.eşlerle irtibata geçmeniz size bir zarar getirmez sonuçta devlet güvencesi altındasınız.benim eşimde şu an sizin evlerinizin birinde olduğunu söylüyor. size ne gibi bir beyanla baş vurdu bilemiyorum.bizim tek sorunumuz ekonomikti.ben şu an iki çocuğumla ortada kalmış bir insanım.duyumlarım ise orada bayanların eşlerinden ayrılmaları ve kendi hayatlarını kurmaları yönünde telkinlerin yapılarak,gerekli desteğin verildiğidir. oysaki etik olan aile yapısının korunması değilmidir.ben içki içmem, kumar oynamam eşime 16 yıldır fiske vurmadım.sadece işlerimiz ters gittiği ve benim pasif dav-ranmam yüzünden bu ayrılığı yaşıyoruz.sizin vermiş olduğunuz destek sayesinde benim çocuklarım anne veya baba sevgisinden mahrum yaşayacak onun ezikliğini hissedecek. gerekli ilgiyi göstermeniz dileğiyle iyi çalışmalar.