4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kadın siyasetçilere seminer

KADIN SİYASETÇİLERE SEMİNER

Atakum Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin alt birimlerinden biri olan Kadın Siyaset Grubu Üyelerine, OMÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Böke tarafından “Kadının Siyasetteki Rolü Nasıl Artırılır” konulu seminer verildi.

Kadınların kendi sorunlarına akademik bir yaklaşım içinde olduklarını görmenin kendisini sevindirdiğini söyleyen Atakum Kent Konseyi Başkanı Dr.Murat Erkan, “Bilimsel yollarla sorunlarına çözüm arayan kadınlarımızın bazı şeylerin farkına vardıklarını ve bunları çözmek için gayret sarf ettiklerini görmek beni mutlu etmiştir” dedi.

Seminer öncesi bir konuşma yapan Atakum Belediyesi Başkan Vekili Suat Hayri Erdönmez ise kadınların siyasetteki rollerini yeterince anlayamadığını ve bir şeyleri başarmak için adeta erkeklerden icazet beklediğini belirterek, “Kadınlar bugün kendilerine yüzde 50 kota verilmesi için mücadele ediyor. Halbuki verilmesi için değil, almak için mücadele etmelisiniz. Ancak böyle başarılı olabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Kadınların ve erkeklerin birer uçta olduğunu ve aralarında kocaman bir çizginin çekildiğini belirten Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Böke de şunları söyledi: “Her şey kadın ile erkek arasındaki o çizginin daraltılmasına bağlıdır. Sosyokültürel seviyeye bağlı olarak değişmekle birlikte kadın ve erkek arasındaki cinsiyet eşitliğini sağlamanız gerekiyor. Böylece insanlara cinsiyetlerine bağlı olmadan tüm kapasitelerini fark etmeleri ve tamamen iradelerine bağlı olarak kendi arzularıyla yönlendirilebilmeleri için eşit olanaklar sağlanmış olacaktır. Bunun için başta teorik ve yaşamın içindeki alanlarda mücadele etmek gibi çok zorlu mücadeleler vermek zorundasınız.”

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 15:36:02
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 15:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?