4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Kadınlar, sandviç yaparak okuma-yazma öğreniyor

Gaziosmanpaşa Mahallesi 100. Yıl İlköğretim Okulu’nda düzenlenen kursun açılış törenine Samsun Valisi Mustafa Demir’in eşi Meral Demir, İlkadım Rotary Kulübü Başkanı Haluk Etikan, İlkadım Rotary Kulübü Komite Başkanı Dahiliye ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İnci Etikan, kursiyer kadınlar ve aileleri katıldı. Törende konuşan İlkadım Rotary Kulübü Dönem Başkanı Halik Etikan, bugüne kadar düzenledikleri okuma-yazma kursunda 93 kadına okuma-yazma öğretildiğini hatırlatarak, hedeflerinin daha çok kadına ulaşmak olduğunu söyledi.
Samsun Valisi Mustafa Demir’in eşi Meral Demir ise, eğitimin anne kucağında başladığını belirterek, "Anne kucağındaki eğitim çok önemli. Eğitimli hanımlarımızın sayısını çoğaltmalıyız" dedi.
Okuma-yazma kursuna katılan 25-61 yaş arası 12 kadına, öğretmen Şaban Taş tarafından
Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftada 8 saat kurs verileceği ve kursun 3 ay devam edeceği bildirildi. Kurs sırasında kadınların daha pratik okuma-yazma öğrenmeleri için ise sınıf mutfağa çevrildi. Kursun ilk günü sınıfta sandviç yaparak okuma-yazma öğrenen kadınlar, sınıf tahtasına ve defterlerine de ’Ekmeği elime aldım’, ’Bıçağı elime aldım’, ’Bıçakla ekmeği kestim’, ’Ekmeğe yağ sürdüm’ yazdı. Bu arada, kursiyerler yaptıkları sandviçleri de afiyetle yemekten geri kalmadı.
SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 16:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?