2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Kadınlar TOK'un adaylığına tepki

Samsun'da, İlkadım İlçe Belediye Başkanlığı'na Erdoğan Tok'un aday gösterilmemesi kadınlar tarafından tepkiyle karşılandı.


Yeni yasa ile birlikte İlkadım ve Gazi beldelerinin birleşmesi sonucu oluşan 'İlkadım ilçesi'ne AK Parti'li İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un aday gösterilmemesi, İlkadımlı kadınların tepkisine yol açtı. Selahiye Mahallesi Uzun Sokak'ta toplanan mahalle sakini bayanlar, Erdoğan Tok'un AK Parti tarafından İlkadım İlçe Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmemesini protesto etti.


Uzun Sokak'ta pankart açıp alkışlarla tempo tutan kadınlar, Liman Mahallesi 2. Bulvar Yolu başlangıcına kadar yürüdü. Grup, "Süleyman'ı değil, Erdoğan'ı isteriz" şeklinde slogan attı. İlkadım'da ilkleri Tok ile yaşadıklarını belirten Selahiye Mahallesi sakinlerinden Sevim Sevimli, "Erdoğan Tok'un aday olması gerekiyordu. Süleyman Kaldırım'ı istemiyoruz. Bu duruma müsaade etmeyeceğiz. İlkadım'da Erdoğan Tok ile başlanıldı, aynı şekilde devam edilmeli. Erdoğan yoksa, biz de İlkadım'da AK Parti'ye oy vermeyeceğiz. Bunu herkes bilsin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 18:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?