6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Kadınlar ucuz nevresime hücum etti

Samsun'da bayanlar, ucuz ve kaliteli nevresim alabilmek için sokak ortasında birbirleriyle mücadele etti.


Mecidiye Caddesi'nde bulunan İslam Halk Pazarı'nın toptan ve perakende satışı izdihama neden oldu. Öğle saatlerinde ucuz ve kaliteli nevresim geleceği haberini alan bayanlar, erken saatlerde mağaza önünde beklemeye başladı. Pikap kasasına yüklenen nevresim takımları, mağaza önüne getirilmesiyle birlikte bayanlar tarafından kapışıldı. Birbirlerini iterek nevresimleri almaya çalışan bayanlar arasında arbede yaşandı. Bayanlar, mağaza görevlilerinin bohça içerisinde getirdiği nevresimleri alabilmek için de birbirleriyle yarıştı.


Normal mağazada yaklaşık 100 YTL'ye satılan nevresimlerin İslam Halk Pazarı'nda kilogram hesabıyla 10 ile 15 YTL'den satıldığı öğrenildi. Bayanların satın aldıkları nevresim takımlarını ucuza sattıkları öğrenildi.


Toptancı olarak hizmet veren mağazada günlük ortalama müşteri sayısının 400 ila 500 olduğunu belirten mağaza sahibi İslam Kök, ucuz nevresim satışı sırasında özellikle geçimini satıştan kazanan bayanların kıyasıya yarıştığını, arbede yaşandığını ve hatta yaralananların olduğunu kaydetti.


Nevresim almak isterken elinden yaralanan Hülya S. ise, ekmek parası için saç saça baş başa nevresim almaya çalıştıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 16:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?